Ari Terkki palkittiin ansiokkaasta toiminnastaan ammattiyhdistysliikkeiden hyväksi

07.11.2020 Selektan Pääluottamushenkilö Ari Terkki palkittiin Rakennusliiton ansiomerkillä, ja viikkoa myöhemmin 14.11.2020 myös SAK:n kultaisella ansiomerkillä. Molempien merkkien ehtona on vähintään 10 vuoden aikainen toimintaan osallistuminen ja liiton jäsenyys. SAK:n kultainen ansiomerkki myönnetään tunnustukseksi ay-aktiiveille ansiokkaasta toiminnasta ammattiyhdistysliikkeen hyväksi, ja vastaavasti Rakennusliiton ansiomerkki myönnetään Rakennusliiton sekä aluejärjestöjen ja osastojen toiminnassa ansioituneille.

Ari Terkki on ollut pääluottamustoiminnassa mukana 1980-luvun vaihteesta. ”Alkuun olin työmaakohtaisesti luottamushenkilönä ollessani vielä kirvesmiehenä”, Ari Terkki alkaa kertomaan, kuinka päätyi luottamustehtäviin. ”Olin ollut ammattiyhdistyksessä mukana osastohommien kautta, ja sitä kautta kiinnostuin lähtemään ehdolle myös luottamustehtäviin. Pikkuhiljaa kun sai itselleen nimeä, jatkui luottamustehtävät lähes suoraan aina seuraavillakin työmailla”, hän jatkaa. Selektalle mies päätyi 2011, jolloin oli jo alustavaa puhetta, että päätoiminen pääluottamushenkilö tullaan valitsemaan. Vuonna 2013 Terkki jäi pois kirvesmiehen tehtävästään ja siirtyi päätoimiseksi pääluottamushenkilöksi.

Pääluottamushenkilönä Terkki hoitaa Selektalla vuokratyöntekijöiden asioita ja etuuksia. Vaihteleva ja monipuolinen työ on merkityksellistä tekijälleen, vaikka asema onkin kuin puun ja kuoren välissä tekijän ja työnantajan välissä. ”Työssä on yhtä lailla onnistumisia ja epäonnea, mutta monesti neuvottelemalla pääsee pitkälle. Kaikki tekeminen perustuu lakipykäliin ja työehtosopimuksiin, joten yhteisymmärrykseen pääseminen ohjautuu niiden kautta”, pääluottamushenkilö valottaa. ”Teemme läheistä yhteistyötä liittojen ja työnantajapuolen kanssa, joten aina on joku, jolta kysyä, jos ongelmatapauksia ilmenee”, hän kertoo verkostostaan.  ”Tässä tehtävässä on vapaus tehdä ja suunnitella itse omaa tekemistään. Tietysti on myös kääntöpuolena olla tukena niissä hankalimmissakin asioissa. Pääluottamushenkilönä pitää kestää kaikenlaisia tunteenpurkauksia joka suunnasta, mutta se on osa tätä työtä. Tavoite on aina, että kaikki sujuu ja lopputulema paranee”, Ari Terkki naurahtaa.

Jokapäiväisessä työssään pääluottamushenkilö kerää palautetta, jotta asioita voidaan jatkuvasti viedä parempaan suuntaan. ”On hyvä saada palautetta niin työntekijöiltä kuin Selektan johdoltakin. Olen saanut rakennusliitot hyvin mukaan toimintaan ja siitä ollaan tyytyväisiä toimitusjohtajaa myöten!”, Terkki kertoo ylpeänä. Hyvä luottamushenkilö muodostuu kokemuksen kautta, mutta vaatii tietynlaisia piirteitä tekijältään. ”Tässä pitää osata uida kuin kala vedessä. Toimitaan paljon työnantajan ja -tekijän sekasotkujen keskellä eikä asiat aina ole helppoja. Vuosien mittaan tulee se, että hermot ei saa mennä ja kun toimii liittojen ja lakipykälien kanssa vuosia oppii toimimaan aihe edellä työntekijän hyväksi”, yli 30 vuotta omaava pääluottamushenkilö Ari Terkki jatkaa.

 

Tunnustuksen saaminen säväyttää kokeneemmankin konkarin

Rakennusliitto ja Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö, SAK, antavat kultaisen ansiomitalin ansiokkaasta ja pitkäaikaisesta toiminnasta jäsenilleen vuosittain. Tänä vuonna SAK:n ansiomerkin sai kolme ihmistä ja valinnat tehtiin liittojen ehdottamista tekijöistä. ”Tällainen on hieno muistutus hyvin tehdystä työstä”, Terkki toteaa saamastaan kunniasta. ”Kyllähän se aina säväyttää, kun jostakin palkitaan. Kun nuorempana liiton tehtävissä aloitti, niin ei tullut mieleenkään, että saisi joskus mitalin, josta silloin oli vain kuullut”, hän jatkaa. Vaatimattomana suomalaisena pääluottamushenkilön mieleen kiiri myös palkinnon ansaitsemisen todellisuus. ”Kun mitalin sai käteen, pakosti alkoi kelaamaan mielessään taaksepäin uraansa ja sitä, että olenko todella ansainnut tämän, vaikka työnsä on tehnyt. Todella hieno kunnia kaiken kaikkiaan”, Terkki hymähtää. Vaikka eläkeikä lähenee ei Terkki koe, että hän olisi jäämässä pois liiton tehtävistä. ”Ammattiliitonihminen on vähän sellainen, että kuolemaan asti ne yhdistystoiminnat on aina mukana. Voi olla, että jatkan pääluottamushenkilönä tai olen liittohallituksessa”, hän pohtii tulevaa.

Pääluottamushenkilö valitaan vaaleilla ja uusi henkilö perehdytetään tehtävään. ”Pääluottamushenkilöitä koulutetaan jatkuvasti uusista lakipykälistä ja toimintamalleista liiton toimesta”, nykyinen pääluottamushenkilö Terkki kertoo osaamisen ylläpitämisestä. Peruskursseja järjestetään liittojen sekä työnantajien kautta eikä työssään tarvitse pärjätä itse. ”Aloitin työmaakohtaisena luottamushenkilönä, joten pääluottamushenkilönä työnkuvana muuttui erilaiseksi.  Koko ajan olen saanut ajankohtaista tietoa ja koulutusta sitä tarvitessa, mutta kyllä tässä pitää itsekin olla hereillä ja kiinnostunut asioista”, Terkki tiivistää. Jokaisella pääluottamushenkilöllä voi olla oma tyyli tehdä asioita, kunhan pelisäännöt pysyvät samana eikä työntekijöiden edusta tingitä. ”Se, että lähteekö luottamushenkilöksi pitää punnita itse. Jos se tuntuu ajatuksena omalta, voi lähteä mukaan, mutta kukaan ei voi siihen pakottaa. Ajan kanssa senkin huomaa, jos ei se tunnu omalta”, Terkki pohtii. Liittoihin pääluottamushenkilön mukaan kannattaa kuitenkin aina liittyä. ”Liitosta saa turvaa vaihtuviin elämäntilanteisiin, ja jos tuntuu, että haluaa lähteä mukaan vaikuttamaan, on se sitä kautta helpompaa”, Ari Terkki toteaa lopuksi.

 

Selekta onnittelee pääluottamushenkilöään Ari Terkkiä ansaituista kunniamaininnoista!

Teksti Saara Purhonen