Työntekijätarina – Miro

Vuokratyö on monelle vielä kirosana. Sen sävy on negatiivinen ja se mielletään usein keikkatyöpaikaksi opiskelijoille ja pitkäaikaistyöttömille. Nykypäivän henkilöstövuokraus on kuitenkin kaikkea muutakin. Helmikuussa 2019 Kuopiossa aloitti nuori Miro, jonka uratarina sai nosteen Selektan kautta.

”Selektalle tullessani, minulla ei hirveästi ollut vielä kokemusta työelämästä. Kävin rakennusalan perustutkinnon keväällä 2017. Ammattikoulun jälkeen kävin armeijan, jossa olin yhdeksän kuukautta.” Miro aloittaa. Nuori tekijä työskenteli armeijan jälkeen varastohommissa ennen muuttoa Kuopioon. Pätkähommien jälkeen Miro päätyi Selektalle.

Ensimmäinen toimeksianto kesti 2 päivää, ja tehtävänä oli toimia rakennusaputyöntekijänä. ”Tuon kahden päivän jälkeen lähdin toiselle niin sanotulle lyhyelle keikalle, joka lopulta kesti melkein vuoden” Miro naurahtaa. ”Aiempaa kokemusta ei ollut, mutta purkuhommiin päädyin”. Vuoden toimeksiannon jälkeen hän on työllistymässä vakituiseksi asiakasyrityksen kirjoille. ”Alkuun olin hieman ulkopuolinen porukassa, mutta todella nopeasti pääsin mukaan ja samalle viivalle muiden kanssa. Nopeammin oikeastaan kuin muualla. Siellä purin muiden mukana. Kyseessä oli kerrostaloasuntojen purku betonipinnoille asti.”

Vakinaistuminen asiakasyrityksen kirjoille sujui vaivattomasti. Samalla työmaalla oli toinenkin asiakasyritys, joka oli saanut tekijän omille kirjoilleen Selektalta. ”Työmaamestari kysyi toisen firman mestarilta, miten tämä oli toiminut. Lopulta se vaatikin vain yhden puhelun Selektan yhteyshenkilölle, ja nimet saatiin paperiin. Ei sen enempää tarvinnut säätää mitään”, Miro valottaa.

Nuori mies toteaa, että Selektalle oli helppo tulla töihin. ”Sain hyvin mahdollisuuksia näyttää, mihin pystyn. Toimistolla oli mukavia ja reiluja tyyppejä töissä, ja heidän kanssaan oli kiva tehdä yhteistyötä!”

Teksti: Saara Purhonen

Aiheesta aiemmin:
Hae töihin helposti
Vuokratyöntekijän palkan määräytyminen