Panostusta talotekniikan osaajiin - Rakennusalan osaajat tilataan yhä useammin täsmätöihin

Rakennusalan yritykset ovat kuluvan vuoden aikana siirtyneet yhä enemmän vuokraamaan rakentamisen ammattilaisia henkilöstöyrityksiltä suoran rekrytoinnin sijaan. Rakennusalan henkilöstövuokraukseen erikoistunut Selekta Rakennus Oy on viimeisen vuoden aikana kasvanut yhdeksi suurimmista rakennusalan henkilöstöpalveluiden tarjoajista. Yhtiön kasvu on ollut 75 % edellisvuoteen verrattuna. Koska erityisesti talotekniikan ammattilaisten kysyntä on kasvanut merkittävästi, eriyttää yritys vuoden 2016 alusta alkaen talotekniikan omaksi yhtiökseen Selekta Talotekniikka Oy:ksi, jonka vastuulla jatkossa on talotekniikkaosaajien henkilöstövuokraus. 

Selekta Rakennus Oy on vuodesta 1999 lähtien erikoistunut ratkomaan rakennusalalla asiakkaidensa henkilöstöhaasteita. Yrityksessä on paljon kirvesmiehiä, maanrakentamisen ammattilaisia, rakentamisen apumiehiä sekä muita rakentamisen erikoisosaajia kuten LVIS-alan ammattilaisia.  

Selekta Rakennus on vuoden 2015 aikana kasvanut merkittävästi, edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna (Q1-Q3) liikevaihdon kasvu on ollut 75 %. Myös koko Selekta Henkilöstöpalvelut Oy -konserni on kasvanut vuoden aikana yli 50 % vuoteen 2014 verrattuna. Kasvun taustalla on rakennusalan murros ja talouden yleinen epävarmuus, mitkä ovat osittain johtaneet vuokratyövoiman suosion kasvuun sekä samalla sen imagon parantumineen. 

Toimialajohtaja Mikko Leino kertoo: ”Selekta Rakennus Oy:n kasvu on ollut orgaanista ja se on perustunut korkeaan asiakaspalvelun laatuun, mahdollisuuteen palkata taitavia ammattilaisia sekä työn oikeaan sijoitteluun. Asiakkaamme arvostavat osaajiamme sekä palveluidemme joustavuutta ja toimivuutta. Työllistämmekin päivittäin noin 400 rakennusalan ammattilaista.”

Talotekniikkaan panostuksia

Talotekniikan osaajien kysyntä on kasvanut Selektalla viimeisen puolen vuoden aikana niin paljon, että yhtiö päätyi erityttämään talotekniikan omaksi yhtiökseen vuoden 2016 alusta. Mikko Leino jatkaa: ”Talotekniikka vaatii nykyään niin paljon erityisosaamista, että koimme parhaaksi eriyttää sen muusta rakentamisesta.”

Selekta Talotekniikka Oy:n toiminnan käynnistyessä se työllistää heti 40-70 talotekniikan ammattilaista. Uuden yhtiön myyntipäällikkö Riku Soinela kommentoi: ”Selekta Rakennuksen puolella olemme nähneet, että asiakkaamme arvostavat valtakunnallista läsnäoloamme sekä osaajiamme.   Uuden yhtiön piirissä toimimme samalla tavalla, jolloin asiakkaamme saavat aina oikean miehen, oikeaan aikaan, oikeaan paikkaan. Toimintamalli takaa asiakkaillemme parhaan mahdollisen kustannustehokkuuden.”

Selekta Rakennus Oy:llä on jo tällä hetkellä jo noin 30 talotekniikkapuolen asiakasta. Soinela jatkaa: ”Vuokratyö on nykyaikaa. Työntekijän huolellisen valinnan jälkeen, hän pääsee tekemään töitä eri paikoissa osaamisensa perusteella. Talotekniikkapuolen projektien ruuhkahuiput kestävät yleensä kuukauden tai pari, mutta siitä huolimatta parhaat tekijämme pysyvät jatkuvasti työllistettyinä.” kertoo Riku Soinela.
 
Kummankin yhtiön tavoitteena on kasvaa entisestään. Yritykset tarjoavat jatkossa entistä enemmän asiakkailleen myös rekrytointiapua niin työntekijä- kuin toimihenkilöpuolella. Tulevan vuoden osalta Selekta Talotekniikka Oy:n liikevaihtotavoite on 2,5 miljoonaa euroa. Koko konsernin liikevaihtotavoite vuodelle 2016 on 25 miljoonaa euroa.

Lisätietoja: Mikko Leino, toimialajohtaja vtj, Selekta Rakennus Oy, mikko.leino@selekta.fi, p. 045 653 6000


Selekta Rakennus Oy ja Selekta Talotekniikka Oy ovat osa Selekta Henkilöstöpalvelut Oy -konsernia, joka on suomalainen toimivan johdon omistama henkilöstöyritys. Yhtiö oli alallaan yksi ensimmäisiä ja se perustettiin vuonna 1999 vastaamaan rakennusalan kausivaihtelun aiheuttamiin henkilöstöhaasteisiin. Konserni on vuosien varrella laajentanut liiketoimiaan ja nykyään tarjoaa työntekijöitä terveydenhuollosta kaupan alalle, rakennusalasta teollisuuteen ja puhtaanapitoon. Konserni työllistää noin 35 toimihenkilöä ja se toimii valtakunnallisesti. Selekta Rakennus Oy:llä on toimistoja 12 paikkakunnalla ympäri Suomea. Konsernin liikevaihtotavoite vuodelle 2015 on 18 miljoonaa euroa, josta Selekta Rakennus Oy:n osuus on 12 miljoonaa euroa.