Uudet koronarajoitukset vaikuttavat myös Selektan toimintaan

Korona-viruksen ollessa jälleen monella paikkakunnalla kiihtymisvaiheessa, on myös Selektalla otettu uusia toimintatapoja käyttöön. Tällä hetkellä yleisinä ohjeina on, että useampien henkilöiden kokoontumisia pyritään välttämään valtakunnallisesti, ja maskin käyttöä suositellaan julkisilla paikoilla.

Mitä tämä tarkoittaa käytännössä Selektalla?

Olemme siirtyneet uusia ohjeistuksia seuraten osittain etätöihin. Parhaiten oman toimipaikkasi tilanteen saat selville ottamalla yhteyttä lähimpään toimipisteeseen. Rekrytointien kannalta tämä tarkoittaa sitä, että haastattelut hoidetaan ensisijaisesti puhelinhaastatteluina. Joitakin tapaamisia voidaan järjestää myös kasvokkain, jolloin toivomme maskin käyttöä. Toimistotiloissa on kerrallaan vain osa henkilökunnasta, jolloin altistumismahdollisuudet jäävät mahdollisimman pieniksi. Toimipisteiltä löytyy mahdollisuus käsien pesuun ja desinfiointiin, ja niitä tulee käyttää saapuessa. Sairaana ei tule saapua toimistoille, vaan aina pystytään sopimaan uusi tapaaminen myöhempään ajankohtaan.

Työntekijöiltämme toivomme ymmärrystä ja vastuunkantoa tilanteessa. Varusteita tai papereita toimistolta hakiessa työntekijää koskee samat ohjeistukset kuin työnhakijoita, eli hyvä hygienia sekä maskin käyttö mahdollisuuksien mukaan. Emme myöskään ota toimistolle useampia henkilöitä kerralla, joten aina on hyvä soittaa ja sopia aika tapaamiselle. Tämä antaa myös toimiston henkilökunnalle aikaa varautua asianmukaisesti. Myös työkohteissa tulee noudattaa yleisiä ohjeistuksia mahdollisuuksien mukaan.

Vahvasti suosittelemme kaikille, niin työntekijöille kuin -hakijoillekin, riskien huomioonottoa sekä yleistä tilannetajua. Tällä hetkellä kannattaa välttää muun muassa matkustelua, ihmispaljouksia sekä suurempia kokoontumisia tai juhlia. Tilanne on harmillinen, mutta yhteisellä panoksella siitä voidaan selvitä.

Muistilista!

– Jos saat oireita, mene koronatestiin ja pysy muuten kotona
– Pidä ainakin 1-2 metrin etäisyys muihin ihmisiin
– Huolehdi käsi- ja yskimishygieniasta
– Käytä kasvomaskia
– Lataa Koronavilkku-sovellus

THL:n sivulta löydät ajankohtaisinta tietoa!

Teksti Saara Purhonen
Kuvat THL.fi